EHBO Graauw

EHBO
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Weet jij wat je moet doen wanneer je getuige bent van een ongeluk, Wanneer je bij familie bent en er iets gebeurd of wanneer je oppas bent. Er zijn tal van zaken te noemen wanneer je in een situatie komt dat er eerste hulp nodig is. Wist je dat de aanrijtijd van ambulance 15 min is voor onze kernen?

Jaarlijks organiseert het Sociaal Zorgplan Graauw een reanimatie cursus (deze vindt plaats op 10 september 2019, inschrijven kan via deze link) Maar u kunt er ook voor kiezen om volledig EHBO’er te worden. Na het volgen van de lessen (bij voldoende deelname gewoon op Graauw) krijgt u een examen waarna u gediplomeerd EHBO-er bent.

Indien u daarna lid blijft van de EHBO-vereniging Graauw en de oefenavonden bijwoont wordt uw diploma verlengd zonder opnieuw examen te hoeven doen. Voor €12,- per jaar bent u lid van de vereniging. Voor de juiste prijzen en data van de cursus kunt u terecht op www.ehbo.graauw.net  

EHBO Graauw diplomauitreiking
EHBO Graauw

EHBO Graauw

EHBO Vereniging Graauw is een kleine vereniging met ongeveer vijfentwintig gediplomeerde leden en een flink aantal donateurs. Samen proberen ze hun steentje bij te dragen aan de activiteiten in het dorp.

Eerste hulp
Ze verzorgen de eerste hulp bij allerlei evenementen zoals GraauwRock, de avondvierdaagse en de Zomermarkt, de Saeftinghe Feesten en andere activiteiten rondom Paal, bij fietstochten georganiseerd door de Rotary en de Jeugd Vakantie week van de scouting in Hulst.

Gediplomeerd
De leden zijn gediplomeerde Eerste Hulpverleners en allen opgeleid tot AED-bediener. Veel mensen hebben hun diploma nog aangevuld met certificaten zoals Eerste Hulp bij kinderen, e.d. EHBO Graauw is een kleine maar actieve vereniging.

EHBO Graauw werkt samen met de EHBO-verenigingen in St. Jansteen, Clinge, Nieuw-Namen en Hulst. Naast samenwerking met de besturen, organiseren ze samen de jaarlijkse cursus Eerste Hulp.

Samenwerking
Sinds enkele jaren heeft EHBO Graauw, samen met de andere EHBO-verenigingen uit de gemeente Hulst, een overeenkomst met het Rode Kruis Hulst. Samen zijn ze beschikbaar voor ondersteuning bij rampen of incidenten in de gemeente Hulst waar onze hun hulp nodig is.

EHBO vereniging Graauw is aangesloten bij de Nationale Bond voor EHBO.

De leerlingen van groep 8 van Ter Doest zijn allemaal geslaagd voor het EHBO-diploma, ze kregen op 15 maart 2019 hun diploma uitgereikt (zie foto).

Voor meer informatie: stuur een bericht naar secretarisehbo@graauw.net of remput@zeelandnet.nl

Onze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Adres

Dorpsstraat 46
4569 AK Graauw

The website was started with Mobirise templates